با ما در ارتباط باشید: 0314566
ریدایرکت Redirect چیست؟

ریدایرکت کردن یعنی فرستادن مخاطب از یک URL به URL دیگر. مثلاً ممکن است ما در سایت پونه مدیا دو مطلب مشابه A و B داشته باشیم که از نظر مضمونی کاملا هم‌پوشانی و تداخل داشته باشند. فرض کنیم که گوگل هم هر دو این صفحه ها را ایندکس کرده. خب این از نظر سئو کاملاً غلط است و باعث می‌شود هیچ کدام از این صفحه ها آن‌طور که باید و شاید رتبه نگیرند. این‌طور وقت‌ها می‌توانیم از ریدایرکت کردن استفاده کنیم. یعنی مثلا صفحه A را به صفحه B ریدایرکت می‌کنیم و به گوگل می‌گوییم که اگر مخاطبی روی لینک A کلیک کرد، او را به صفحه B ببر. یا بسیاری از مواقع پیش می آید که شما برای یک سایت چند دامنه مختلف داشته باشید و بخواهید همه دامنه ها یک سایت را نمایش بدهند. برای این کار هم از ریدایرکت استفاده می‌کنیم.

ریدایرکت چیست؟ چه وقت هایی از ریدایرکت استفاده می شود؟

ریدایرکت تعریف ساده‌ای دارد. به زبان خیلی ساده وقتی کاربری روی یک لینک کلیک می‌کند و به جای url آن لینک، به صفحه‌ای با url دیگر می‌رود، ریدایرکت Redirect اتفاق افتاده. با این کار به جای ساختن صفحه‌های جدید و صبر کردن برای دوباره ایندکس شدن آن‌ها، به گوگل می‌گوییم که صفحه مورد نظر ما، صفحه‌ای است که به آن ریدایرکت داده‌ایم.

یکی از رایج‌ترین کاربردهای ریدایرکت، برای وقت‌هایی است که آدرس صفحه یا صفحاتی (حتی تمام صفحه‌ها) از سایت عوض شده و ما می‌خواهیم آدرس جدید را به گوگل بدهیم و بگوییم دیگر کسی را به آدرس قبلی نفرستد.

انواع ریدایرکت

ریدایرکت شکل‌های مختلفی دارد که هرکدام برای کاری توصیه می‌شود.

  • ریدایرکت 301: تغییر آدرس به طور دائم (برای سئو پیشنهاد می‌شود)
  • ریدایرکت 302: Found یا تغییر موقت آدرس
  • متا رفرش Meta Refresh

ریدایرکت 301 یا تغییر دائمی آدرس

ریدایرکت 301 یعنی تغییر دائمی آدرس. در این نوع ریدایرکت، حدود 99-90% از محتویات یک لینک به صفحه جدید می‌رود. عدد 301 به کد HTTP این نوع ریدایرکت اشاره دارد. در بیشتر مواقع 301 بهترین روش برای تغییر آدرس در وبسایت است.

ریدایرکت 302found / تغییر موقت آدرس

وقتی آدرس یک سایت قرار است به صورت موقت جابه‌جا شود یا تغییر کند، از ریدایرکت 302 استفاده می‌شود. بعضی از کارمندان گوگل در مقالاتشان نوشته‌اند که ریدایرکت 301 و 302 به یک شکل عمل می‌کنند، اما تجربه ثابت کرده وقتی قرار است آدرس یک صفحه برای همیشه تغییر کند، ایمن‌ترین روش استفاده از ریدایرکت 301 است تا تمام محتوای آن لینک با اطمینان خاطر به آدرس جدید جابه‌جا شود.

Meta Refresh

حتماً بارها پیش آمده که این عبارت را در صفحه‌های مختلف اینترنتی ببینید:

«اگر بعد از 5 ثانیه به صفحه هدایت نشدید، این‌جا کلیک کنید.»

این نوعی متا رفرش است. متا رفرش نوعی از ریدایرکت است که در سطحی پایین‌تر از ریدایرکت‌های دیگر اعمال می‌شود. یعنی اگر ریدایرکت 301 و 302 در سطح سرور پیاده‌سازی می‌شوند، ریدایرکت Meta refresh در سطح صفحه است. این نوع ریدایرکت اصلاً در سئو پیشنهاد نمی‌شود زیرا ممکن است در حین انتقال، بخشی از محتویات و ارزش لینک قبلی را به لینک جدید نبرد و این یعنی افت سئو.

کد زیر، نمونه‎ای از یک متا رفرش است:

<http-equiv="refresh" content="0; url=https://example.com/">

ریدایرکت در سئو

ریدایرکت کردن برای سئوکارها یک عمل روتین است، اما برای اینکه سئو سایت آسیب نبیند، باید بهترین روش را برای ریدایرکت یاد بگیریم.
خب فرض کنیم که میخواهیم URL صفحه A را به طور دائم به آدرس B بفرستیم.

ریدایرکت در سئو

چندین روش برای این کار وجود دارد، اما استفاده از ریدایرکت 301 برای کاربر و موتور جستجو بهتر است. ریدایرکت 301 نه تنها به موتور جستجو میگوید که آدرس به طور دائم عوض شده بلکه این را هم می‌گوید که محتوایی جدید (یا بروز رسانی شده) در آدرس جدید وجود دارد. به این شکل، موتور جستجو تمام آن‌چه در صفحه A وجود دارد را به دومی می‌برد. فراموش نکنید که هنگام ریدایرکت کردن دو صفحه، موتور جستجو به زمانی برای پیدا کردن ریدایرکت، شناسایی آن و اعتبار دادن به صفحه جدید نیاز دارد.

انواع دیگر ریدایرکت مثل 302 و متا رفرش جایگزین مناسبی برای انتقال دائمی نیستند چرا که آنها رتبه بندی و اعتبار آدرس قبلی را با خود به صفحه جدید نمی‌برند. استفاده از این دو نوع ریدایرکت تنها زمانی خوب است که وقتی است عمداً بخواهیم رتبه صفحه قبلی را به آدرس جدید نبریم.

ریدایرکت در سئو

مثال هایی از ریدایرکت

برای این که ریدایرکت کردن را خوب درک کنید، این مثال‌ها را ببینید:

ریدایرکت URL

فقط نیاز است چند URL را ریدایرکت کنید.

مثال1: یک کمپین تابستانی

فرض کنید یک کمپین فروش تابستانی برای صندل های انگشتی دارید. کاربر می‌خواهد وارد صفحه مربتط با این صندل در سایت https://www.domain.com/flip-flops/ شود. اما شما میخواهید او به صفحه https://www.domain.com/flip-flop-summer-sale/ که به صورت اختصاصی برای این کمپین طراحی شده، منتقل شود که در آن آفرهای خاصی را برای این صندل در نظر گرفته‌اید. آدرس دوم قرار است بعد از دو هفته حذف شود و بعد از آن تمام مشتریان فقط می‌توانند به آدرس اول وارد شوند. در این شرایط و برای این که به گوگل نشان دهید که آدرس اول، آدرس اصلی شماست، از ریدایرکت 302 استفاده می‌کنید.

مثال2: حذف یک صفحه که از لحاظ سئو اهمیت دارد

فرض کنید محصولی در سایت شما دیگر وجود ندارد و در آینده نیز شارژ نخواهند شد. برای جلوگیری از بروز خطای 404، باید آن صفحه را حذف کرده و با ریدایرکت 301 این URL ها را به محصول مشابه آن ریدایرکت کنید.
نکته: بیشتر اوقات به محصول مشابه ریدایرکت می‌شود اما اگر محصول مشابه ندارید به کتگوری مادر آن دایرکت کنید.

ریدایرکت سایت

مثال: تغییر نام دامنه

فرض کنید دارید وبسایت خود را به یک دامنه جدید می‌برید. پس باید کاربر و موتور جستجو را به دامنه جدید راهنمایی کنید. این ریدایرکت در سطح سرور انجام می‌شود. کار ریدایرکت سایت شباهت زیادی یه ریدایرکت کردن URL ها دارد. تنها تفاوت در اندازه ریدایرکت است که کل سایت را در بر می‌گیرد.

برای ریدایرکت کردن سایت به این نکات دقت کنید:

  • به ورژن درست سایت ریدایرکت کنید

خیلی مهم است که یک ورژن درست سایت خود را در نظر داشته باشید و همیشه از آن استفاده کنید.

  • با www یا بدون www

اگر سایت شما روی زیر دامنه بدون www است مطمئن شوید که سایت با www نیز با ریدایرکت 301 به سایت شما لینک شده است. فراموش نکنید که برای موتورهای جستجو www.poonehmedia.com و poonehmedia.com دو دامنه متفاوت هستند.

  • HTTPS یا HTTP

اگر از HTTPS استفاده میکنید HTTP را نیز به آن با ریدایرکت 301 لینک کنید.

  • استفاده از /

URLهای www.ecample.com/page-a و www.ecample.com/page-a/ با هم تفاوت دارند و اگر هر دوی آنها یک صفحه هستند و شما از Canonical URL استفاده نمی‌کنید باید آنها را به هم لینک کنید وگرنه مشکل محتوای تکراری پیش خواهد آمد. اگر ترجیح می‌دهید در آخر آدرس از / استفاده کنید آدرسی که آخر آن / ندارد را به آن لینک کنید.

  • بزرگ و کوچک بودن حروف

برای مثال دو آدرس www.ecample.com/about-us/ و www.ecample.com/about-Us/ را برای جلوگیری از خطای 404 و محتوای تکراری با 301 ریدایرکت کنید.

چطور ریدایرکت ها را تنظیم کنیم؟

معمول ترین روش تنظیم ریدایرکت این‌هاست:

  1. Web Server Configuration
  2. Content Management System (CMS)

خوب است بدانید که استفاده از CMS فواید زیادی دارد اما از چندین مشکل بزرگ نیز دارد:

  • وقتی برای CMS مشکل پیش بیاد امکان دارد Redirect ها نیز از درست عمل نکنند.
  • این نوع ریدایرکت ها کندتر هستند چرا که CMS باید برای هر ریدایرکتی لود شود.

redirect با استفاده از فایل .htaccess (برای هاست لینوکس)

با استفاده از کدهای زیر میتوانید ریدایرکت های خود را اعمال کنید: 

  • ریدایرکت یک URL

/RedirectMatch 301 /old-page/ /new-page

  • ریدایرکت یک فولدر

[RewriteRule ^/?blog/(.\*)$ /news/$1 [R,L

  • ریدایرکت سایت بدون www به آدرس با www

[RewriteCond %{HTTP_HOST} \*!^www\*.example.com [NC
[RewriteRule (.\*) http://www.example.org/$1 [L,R=301

  • ریدایرکت سایت با www به آدرس بدون www

$RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com
[RewriteRule (.\*) https://example.com/$1 [L,R=301

  • ریدایرکت به یک دامنه دیگر

RewriteEngine on
[RewriteRule ^(.\*)$ http://example.com/$1 [L,R=301

ریدایرکت در وردپرس

برای اعمال ریدایرکت در وردپرس میتوانید از افزونه‌های (Plugin) زیر استفاده کنید.

  1. redirection

اگر سایت شما با ورد پرس طراحی شده است فقط است Redirection را نصب کنید و پس اینکه به برنامه وارد شدید مراحل زیر را دنبال کنید.Tools -> Redirection و سپس به همین راحتی ریدایرکت خود را اعمال کنید.
افزونه ریدایرکشن
این افزونه نه تنها به شما کمک میکند redirect های خود را انجام دهید بلکه اگر خطای 404 در سایت شما وجود دارد آنها را به شما نشان خواهد داد. و پس از آن شما میتوانید این صفحات را به یک مقصد مناسب دایرکت کنید.

  1. Page links to

گاهی ممکن است شما بخواهید یک پست یا صفحه را نگه دارید اما آن را به یک پست یا صفحه دیگه لینک کنید. این افزونه (پلاگین) ساده یک متا باکس به صفحه ادیت پست شما اضافه میکند که شما میتوانید آدرس جدید را در آن وارد کنید.

افزونه page links to

  1. Simple 301 redirects

یکی دیگر از راه های ساده استفاده از این افزونه است. همانطور که اسمش پیشنهاد میده این افزونه redirect 301 را برای ما خیلی آسان میکند. کافیست آن را نصب و فعال کنید و در قسمت setting >> 301 Redirects ، URL خود را اضافه کنید.
افزونه simple 301 redirects
با اینکه استفاده از این پلاگین راحت است اما چند تا مشکل کارایی دارد. مثلا کمی باعث پایین آمدن سرعت میشود. اگر میخواهید سریع تر باشید میتوانید از .htaccess استفاده کنید.

  1. ریدایرکت 301 در وردپرس با استفاده از .htaccess

شما با استفاده از .htaccess میتوانید ریدایرکت های سریع تری داشته باشید. اما فراموش نکنید که کوچکترین اشتباه در .htaccess باعث میشود سایت شما از دسترس خارج شده و خطای internet server error بدهد.
برای همین خیلی مهم است که قبل از ثبت تغییرات از فایل .htaccess خود یک backup بگیرید.
برای ریدایرکت کردن با استفاده از .htaccess شما باید با FTP client با سایت خود ارتباط برقرار کنید. فایل .htaccess در ریشه دایرکتوری قرار دارد.

یک نمونه خیلی ساده ریدایرکت که شما میخواهید کاربر به جای پست قدیمی به پست جدید برود به شکل زیر است:

RewriteEngine On
/Redirect 301 /a-very-old-post/ http://yoursite.com/a-very-new-post

تنها کاری که باید بکنید اضافه کردن کد بالا در انتهای فایل .htaccess است.

5 از 5