با ما در ارتباط باشید: 0314566
انتقال دامنه

همانطور که میدانید شرکت های ثبت کننده دامنه های جهانی زیر نظر موسسه ICANN  میباشند و بر اساس قوانین آنها مشغول فعالیت هستند. شرکتهایی مانندGodaddy ،Enom ،OpenSRS  ResellerClub و آنلاینیک (Onlinenic) معروفترین وب سایت های ثبت دامنه هستند. تعدادی از این شرکتها مانند Godaddy یا Enom و یا Resellerclub به دلیل محدودیت هایی که برای کشور ایران دارند در کشور ما محبوب نیستند و کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.

انتقال دامنه

انتقال دامنه

شرکت ResellerClub زمانی که از مالک هندی آن به آمریکا منتقل شد مشتریان ایرانی خود را مجبور به انتقال دامنه هایشان به شرکتهای دیگر نمود و در نهایت مشتریان باقی مانده بصورت اتوماتیک به شرکت اروپایی Resello منتقل شدند.

در روند انتقال دامنه بین شرکت ها، یکسری پروسه و فرآیند باید طی شود که در این بین از اطلاعات مهمی که در زمان ثبت دامنه ثبت شده است، استفاده می گردد که شامل موارد زیر میباشد:

  • آدرس ایمیل مالک دامنه

آدرس ایمیلی که در whois یا مالکیت دامنه درج میشود جهت انتقال دامنه از یک شرکت به شرکت دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.بنابراین لازم است از ثبت کننده دامنه خود بخواهید اطلاعات whois دامنه و بخصوص ایمیل های آن با اطلاعات شما مطابقت دقیق داشته باشد.

  • AuthCode یا EPP

Authentication Code یا بصورت خلاصه Auth Code و یا با نام دیگر EPP رمزی است که جهت انتقال دامنه مورد استفاده قرار میگیرد. لازم است در هنگام انتقال دامنه رمز فوق را از ثبت کننده دامنه فعلی دریافت نمایید.

  • وضعیت Lock قفل دامنه

در پنل دامنه ای که ثبت کرده اید وضعیتی برای قفل یا باز بودن دامنه برای انتقال وجود دارد.فرآیند انتقال دامنه زمانی انجام میشود که دامنه در وضعیت باز (Unlock) باشد.بنابراین لازم است هنگام انتقال دامنه از شرکت اول ( ثبت کننده دامنه شما ) بخواهید دامنه را از وضعیت قفل خارج نماید.

  1. فرآیند انتقال دامنه با ارسال درخواست از طرف شرکت دوم ( شرکتی که قرار است دامنه به آن منتقل شود ) شروع میشود .در کنترل پنل شرکت ها گزینه ای برای ارسال درخواست انتقال دامنه وجود دارد که ممکن است در همان زمان Auth Code یا EPP را نیز در فرم خود سوال نماید.
  2. پس از تکمیل فرم و وارد کردن نام دامنه ایمیلی به مالک دامنه ( فردی که آدرس ایمیلش در whois دامنه وجود دارد ) ارسال میشود و ایشان را از درخواست جابجایی دامنه مطلع میکند.
  3. در این ایمیل از مالک دامنه درخواست میشود در فرم مخصوصی رمز انتقال یا همان EPP یا Auth Code وارد شود تا شرکت دوم ( گیرنده دامنه ) اطمینان حاصل کند که مالک دامنه به اختیار خود و با آگاهی از رمز انتقال آنرا تکمیل نموده است.
  4. پس از تمکیل فرمی که از طریق ایمیل برای دارنده دامین ارسال شده است و صحت اطلاعات EPP یا AuthCode فرآیند انتقال دامنه شروع میشود.
  5. نکته مهم و جالبی که در این انتقال وجود دارد عدم ایجاد قطعی یا تغییر در name server ( دی ان اس دامنه ) میباشد.این بدان معناست که انتقال دامنه خللی در کارکرد دامنه ایجاد نخواهد کرد.

نتیجه گیری
شاید به هر دلیلی اشخاص خواستار انتقال دامنه وب سایت خود باشند. از مهم ترین عواملی که برای این موضوع وجود دارد می توان به تغییر مالکیت دامنه و عدم دریافت خدمات جامع از شرکت های ثبت دامنه اشاره کرد. در هر صورت کاربر می بایست مدارک مربوط به تاریخ ثبت، انقضا، قفل بودن دامنه و دیگر موارد را ارسال کند تا مالک جدید امکان تمدید و یا تغییر Nameserver و اطلاعات Whois را داشته باشد.

5 از 5
4 سال قبل
نظر
سلام بله دوست عزیز
نمایش بیشتر
0 از 0 نفر این نظر را مفید دانسته اند
4 سال قبل
نظر
سلام.اگه من بخوام دامنه سایتم را منتقل کنم شما این کار را انجام می دهید؟
نمایش بیشتر
0 از 0 نفر این نظر را مفید دانسته اند