ما پیش از این در مورد سئو و تأثیر آن در پیشرفت کسب و کارها مطالب متعددی را در پونه مدیا منتشر کردهایم. تولید محتوا یکی از مهمترین بخشهای تأثیرگذار بر روی سئو وبسایتها است و همین امر باعث شده است حساسیت بر محتوای کپی و دسترسی به محتوای دست اول بیش از پیش از اهمیت بالایی برخوردار شود. به طور کل، هر محتوایی که بیش از یک با در اینترنت منتشر شود به عنوان محتوای کپی شناخته میشود. اگر گوگل محتوای صفحات یک وبسایت را پس از بررسی آن توسط رباتهای خزنده خود کپی شناسایی کند، وبسایت مورد نظر پنالتی دریافت میکند. این بدان معناست که بخشهایی از محتوا و یا در برخی مواقع کل محتوای یک صفحه از وبسایتی دیگر کپی شده است و گوگل آن را جریمه میکند. با وجود اینکه جریمه محتوای کپی در گروه جرایم جدی گوگل رده بندی نمیشود، اما این جریمه کوچک میتواند باعث از دست دادن رتبه صفحات وبسایت شود. ما در این مطلب قصد داریم محتوای کپی و رفتار گوگل با محتوای کپی را مورد بررسی قرار دهیم و در آخر نیز الگوریتمی که به منظور بررسی محتوای کپی ایجاد شده است را به شما عزیزان معرفی کنیم. با پونه مدیا همراه باشید. برای کسب اطلاعات تکمیلی در رابطه با سئو پیشرفته و نحوه پیاده سازی آن می توانید به سایت پونه مدیا مراجعه کنید. اگر یک سایت قدیمی دارید که تعداد زیادی محتوا روی آن بارگذاری شده است و یا اینکه صفحات شما جایگاه درستی نگرفته اند و تشخیص داده اید که این محتواها باید از سایت شما پاک شوند یا محتوای آنها باید ادیت شوند، می توانید از روش هرس محتوا استفاده کنید. پیشنهاد می کنیم حتما مقاله مربوطه را مطالعه کنید تا با انواع روش های هرس محتوایی و نحوه شناخت محتواهایی که نیاز به ادیت دارند، آشنا شوید.
محتوای کپی چیست
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، محتوای کپی به محتوایی اطلاق میشود که بیش از یک بار در بستر اینترنت یا به بیانی دیگر در دامنه دیگری منتشر شده باشد. علاوه بر این، متخصصان معتقدند که بیش از ۳۰٪ محتوای موجود در اینترنت کپی است. در نتیجه لازم است برای تشخیص اینکه چه محتوایی به عنوان محتوای کپی شناخته میشود، انواع محتوای کپی مورد بررسی قرار گیرد. به دستهبندیهای زیر دقت کنید:
- محتوایی که به صورت کلمه به کلمه و بدون هیچ تغییری از یک منبع دیگر کپی شده باشد. این نوع محتوا میتواند محتوای کپی شده از کل یک صفحه و یا بخشی از یک صفحه یک وبسایت قابل شناسایی باشد.
- محتوایی که با اعمال کمی تغییر در جمله بندی و ایجاد تفاوت در ساختار اصلی محتوا از یک وبسایت دیگر کپی شده باشد. یافتن منبع اصلی این نوع محتوا میتواند تا حدودی برای موتورهای جستجو دشوار باشد اما وجود شباهتهای بسیار مفهوم کلی محتوا با یک وبسایت دیگر میتواند برای کاربر دقیق و تیزبین قابل شناسایی باشد.
- محتوایی که از یک منبع پویا مانند فید خبری کپی شده باشد. در این صورت نیز تطبیق محتوا با محتوای اصلی میتواند چالشبرانگیز باشد اما باز هم در رتبه بندی گوگل بسیار ضعیف ظاهر میشود.
اگر محتوایی که در صفحات وبسایت شما منتشر میشود بر اساس دستهبندی فوق کپی تلقی شود میتواند برای شما مشکل ایجاد کند. این مشکل زمانی به وجود میآید که رباتهای گوگل برای اعتبارسنجی وارد صفحات وبسایت میشوند و محتوای منتشر شده را مورد بررسی قرار میدهند. اگر پیش از این محتوای مورد نظر در یک وبسایت دیگر مشاهده شده باشد، آن وبسایت به عنوان تولید کننده اصلی محتوا و شما به عنوان کپی کننده محتوا شناخته خواهید شد. در انتها نیز گوگل و دیگر موتورهای جستجویی که در آنها محتوای مرتبط و معتبر در اولویت قرار دارند رفتار متفاوتی با وبسایت میکنند. فراموش نکنید که گوگل به دلیل ارائه بهترین نتایج به کاربران نسبت به موتورهای جستجوی دیگر از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است پس رعایت اصول محتوانویسی و سئو بر اساس الگوریتم های گوگل ضروری است.
چگونه بفهمیم مقاله تکراری نیست
برای اینکه متوجه شوید مقاله تکراری نیست، باید از ابزارهای ذکر شده کمک بگیرید. با این حال یکی از ساده ترین راه ها که می تواند به عنوان دقیق ترین روش برای تعیین محتوای کپی نیز شناخته شود، این است که از گوگل کمک بگیرید. جستجوی مقاله در گوگل بسیار ساده است. فقط کافیست که یک یا چند جمله از مقاله را بدون نقطه در گوگل جستجو کنید. اگر تعداد کلمات مشابه آن جمله با جمله های جستجو شده در گوگل زیاد باشد، بهتر است که سایت مورد نظر را باز کنید تا متوجه شوید چقدر شباهت با محتوای تولید شده دارد. ممکن است به دلیل ترجمه و یا استفاده از منبع مشابه، مقاله تکراری و کپی در نظر گرفته شود.
چگونه محتوای بدون کپی تولید کنیم
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در هنگام تولید محتوا به آن توجه داشته باشید، تولید محتوای بدون کپی است. کپی می تواند صدمه زیادی به سئو سایت وارد کند. برای اینکه محتوای بدون کپی تولید کنید، لازم است که با اصول سئو آشنا باشید و در ابتدا اطلاعات نسبی و دقیقی را درباره موضوع مورد نظر بدست آورید. پس از اینکه در مورد محتوا اطلاعات کسب کردید، می توانید با قلم شیوا و منحصر به فرد خودتان محتوا تولید نمایید. برای تولید محتوای بدون کپی از هوش مصنوعی و یا ترجمه گر گوگل استفاده نکنید. چرا که بسیاری از سایت ها از این ابزارها برای تولید محتوا استفاده می کنند و این موضوع می تواند باعث تکراری شدن محتواها با یکدیگر شود.
5 ابزار معروف تست محتوای کپی
برای اینکه تشخیص دهید محتوای شما کپی است یا خیر، باید از ابزارهای مناسب استفاده کنید. این ابزارها با تعیین میزان مشابهت محتواها با یکدیگر، می توانند درصد کپی را اعلام کنند. دسترسی ساده، قابلیت های هوشمند و همچنین امکان کپی فایل های متنی در این ابزارها، باعث شده تا بتوان آن ها را به عنوان بهترین راه ها برای تشخیص محتوای کپی شناخت. در ادامه شما را با 5 ابزار معروف تست محتوای کپی آشنا می کنیم.
- Duplichecker
یکی از بهترین ابزارهای معروفی که برای تشخیص محتوای کپی مورد استفاده قرار می گیرد، این ابزار است. این ابزار به صورت رایگان ارائه شده و می توان با کمک آن محتواهای کپی فایل های متنی Text و Doc را شناسایی کرد. ثبت نام در این سایت به شما امکان دسترسی به تجربه کاربری عالی را می دهد و می تواند درصد محتواهای منحصر به فرد را تعیین کند. با کمک این منبع، می توانید تعداد منابع سرقت ادبی را نیز مشاهده کنید. - Siteliner
یکی دیگر از بهترین سایت هایی که برای تشخیص محتوای کپی مورد استفاده قرار می گیرد، Siteliner است. در این سایت می توانید با وارد کردن آدرس صفحات سایت مورد نظر خودتان، مطالب کپی را شناسایی نمایید. علاوه بر این، این ابزار به شما امکان ذخیره نتایج را به صورت pdf می دهد. ابزار Siteliner میانگین زمان بارگذاری صفحه را تشخیص می دهد. می تواند تعداد کلمات صفحات را تعیین کند. همچنین برای تشخیص محتواهای تکراری و لینک های داخلی و خارجی صفحات قابل استفاده است. - PlagSpotter
ابزار PlagSpotter یکی از بهترین ابزارهایی است که می تواند برای تشخیص محتوای کپی مورد استفاده قرار گیرد. این ابزار، به عنوان یکی از پرکاربردترین ابزارهای تشخیص محتوای کپی شناخته می شود که به صورت رایگان عمل می کند و می تواند با وارد کردن آدرس صفحات در مدت زمان کوتاه، سرقت ادبی و کپی بودن محتوا را تشخیص دهد. -
Copyscape
Copyscape یکی دیگر از بهترین ابزارها برای تشخیص محتوای کپی است. این ابزار می تواند محتوا را از نظر کپی بودن کلمه به کلمه مورد بررسی قرار دهد. این ابزار به صورت رایگان ارائه شده است، اما نسخه پریمیوم آن برای تشخیص سرقت ادبی نسبت به نسخه رایگان عملکرد بهتری دارد. یکی از امکانات این ابزار این است که می تواند به صورت روزانه یا هفتگی، سطح وب را اسکن کند. بنابراین، در صورت شناسایی متن کپی جدید از محتوای شما، با ارسال ایمیل به مدیر وب سایت اطلاع می دهد. از جمله مهم ترین ویژگی های این ابزار می توان به تشخیص محتواهای کپی، تشخیص سرقت ادبی، آپلود فایل pdf و ... اشاره کرد. -
Smallseotools
ابزار دیگری که برای تشخیص محتوای کپی استفاده می شود، این ابزار است. این نرم افزار، امکان تولید محتوای جذاب را با قابلیت های تبدیل تصویر به متن، بازنویسی مقالات و ... فراهم می کند. برای بازنویسی مقالات، تشخیص سرقت ادبی، تبدیل تصویر به متن و تبدیل حروف بزرگ به کوچک و ... می توانید از این ابزار استفاده کنید.
اگر به دنبال یک ابزار برای تولید محتوا بدون کپی هستید، این ابزار ها انتخاب بسیار خوبی برای شما هستند. این ابزارهای سنجش کپی بودن متن، می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن بخش های کپی مقالات را شناسایی نماید.
رفتار گوگل با محتوای کپی چیست
محتوای منحصر به فرد و دست اول برای گوگل ارزش ویژهای دارد. اگر محتوای منتشر شده در صفحات وبسایت شما دست اول نیست و از سایتهای دیگر کپی شده هیچ شانسی در برابر رتبه بندی گوگل نخواهد داشت و گوگل آن را بیارزش تلقی میکند. در نتیجه گوگل صفحات وبسایت شما را به کاربران خود پیشنهاد نمیدهد و وبسایت شما به هیچ عنوان در معرض دید این افراد ارزشمند که از آنها به عنوان مشتریان بالقوه شما یاد میشود، قرار نخواهد گرفت. توجه به این نکته ضروری است که صرف هزینه و زمان برای انتشار محتوای کپی علاوه بر اینکه میتواند اتلاف وقت و هدر دادن سرمایه شما باشد، میتواند به دلیل رفتار گوگل با محتوای کپی تأثیرات مخربی بر وبسایت شما و به تبعات آن کسب و کارتان بگذارد. علاوه بر این، بهتر است در نظر داشته باشید که کاربر زمانی که با هدف دریافت پاسخ سوالات خود وارد وبسایت شما میشود و محتوای موجود را کپی شناسایی میکند از ادامه مطالعه خودداری کرده و به سرعت از صفحه خارج میشود. این نوع محتوا میتواند با افزایش نرخ پرش، نقش موثری در کاهش رتبه سایت شما ایفا کند.
با وجود اینکه گوگل جریمه سنگینی برای محتوای کپی شده صادر نمیکند، اما همین موضوع که میتواند به سادگی سایت شما را معتبر شناسایی نکند ضربه قابلتوجهی به کسب و کار شما وارد خواهد کرد. هدف اصلی از تولید محتوا پاسخ به سوال کاربران موتورهای جستجو است که به وسیله کلمات و عبارات کلیدی به صورت تخصصی خلق میشوند. هر چه میزان ارتباط پاسخ شما و سوال و درخواست کاربر بیشتر باشد، کاربر مدت زمان بیشتری را در وبسایت شما سپری میکند و حتی ممکن است برای خرید محصولات و خدمات شما اقدام کند. هر یک از موارد یاد شده باعث میشود که گوگل شما را به عنوان یک سایت معتبر و قابل اعتماد به دیگر کاربران خود پیشنهاد داده و صفحات وبسایت شما را در صدر نتایج جستجوی خود قرار دهد.
کدام الگوریتم گوگل روی محتوای کپی است
وجود وبسایتهای فراوان و خلق روزانه صدها و بلکه هزاران وبسایت به صورت روزانه امکان بررسی یک به یک آنها را توسط گوگل غیرممکن کرده بود. این موضوع باعث شد که گوگل برای کاهش نرخ محتوای کپی در وبسایتهای مختلف و تشویق وبسایتها به تولید محتوای ارزشمند، علمی و منحصر به فرد الگوریتم خود را با نام Google Pirate یا الگوریتم دزد دریایی در سال ۲۰۱۲ بهروزرسانی کند. طبق الگوریتم دزد دریایی گوگل تمامی فرمتهای مختلف محتوا که شامل محتوای تصویری، محتوای متنی، محتوای صوتی، محتوای ویدیویی و حتی محصولات میشوند، بر اساس قوانین محتوای کپی مورد بازبینی قرار میگیرند و این الگوریتم به سادگی میتواند صفحه وبسایت مورد نظر را با حذف از نتایج موتورهای جستجو (SERP) جریمه کند.